Sporten is gezond, maar soms durft het lichaam toch al eens wat tegen te spruttelen. Uiteraard vinden we als club gezond en verantwoord sporten een hoge prioriteit in onze werking. Daarom zijn we dan ook blij dat de kinesisten van onze A-ploegen, Thomas Boon en Jens Christiaens, zich ook dit seizoen weer engageren om een kiné permanentie voor de jeugd te voorzien. 

Waarvoor kan je terecht?

We zijn van mening dat er vaak in de beginfase van een (opkomende) blessure teveel tijd verloren gaat. Mits een kleine aanpassing/behandeling kan een potentiële grote blessure snel in de kiem gesmoord worden. Vandaar dat we volop willen inzetten op bereikbaarheid en zichtbaarheid zodat we elk klein probleempje op tijd kunnen bekijken. 

Bij de permanentie kan je terecht bij al je vragen en problemen over blessures. Thomas en Jens zullen je dan met raad en daad bij staan om je verder te helpen. Soms kunnen enkele kleine tips of oefeningen verder kwaad voorkomen. 
 
Thomas zal dit seizoen de jongens opvolgen, Jens zal dit seizoen de meisjes opvolgen. Ze zullen allebei een uurtje per week aanwezig zijn in het kinélokaal in Haasrode om al jullie vragen te beantwoorden. Kom uiteraard op tijd, zodat er nog voldoende tijd is om je te bekijken in het opgegeven uurtje.
 
Voor urgente zaken zoals bijv. een zwaar omgeslagen enkel tijdens een wedstrijd, verwijzen we uiteraard onmiddellijk door naar de dokter of spoeddienst, hiervoor dien je niet eerst te wachten op het permanentieuurtje.

Bij wie kan je terecht?

Thomas Boon Jens Christiaens


Kinesist VHL Heren A
Kinesist Belgian Red Dragons
Kinesist Kinépraktijk Rafael Boon

Kinesist VHL Dames A
Speler Nivelles Liga B, ex-speler VHL Heren A
Kinesist Summit

Permanentie Jongens
Maandagen 18u00 - 19u00 Sporthal Haasrode, Kinélokaal

Permanentie Meisjes
Zaterdagen 9u00 - 10u00 Sporthal Haasrode, Kinélokaal

+32 476 03 90 25 of thomasboon94@gmail.com 

+32 478 59 50 28 of jens.christiaens@icloud.com

 

Wat als er verdere opvolging nodig is?

Indien er toch een groter probleem is dat Thomas of Jens niet direct kunnen oplossen, is er een vervolgtraject nodig. Hiervoor zullen ze je in eerste instantie naar je huisdokter doorverwijzen voor een voorschrift voor kinébehandeling of naar een verdere gespecialiseerde arts indien er verder onderzoek of beeldvorming noodzakelijk is. 

Heb je verdere kinébehandeling nodig, ben je zeker welkom in de praktijken van Thomas en Jens, of kan je eventueel ook bij je eigen kiné terecht. Indien je bij je eigen kiné gaat, kunnen Thomas en Jens je wel helpen bij de 'return to sports', het moment dat je voldoende herstelt bent om al een aantal sportactiviteiten te hervatten. Zij overleggen dan ook wel met de betrokken trainers wat je eventueel al kan/mag doen op training en wat nog niet.

Voor verdere opvolging in de praktijk maak je wel een afspraak via de praktijk zelf:

Kinépraktijk Rafael Boon Summit

https://www.kinepraktijk-rafael-boon.be/

Leeuwerikenstraat 37, 3001 Leuven

Tel: 016 40 55 46
E-mail: kinepraktijk.rafael.boon@telenet.be 

https://summit-center.be/nl/

Geldenaaksebaan 329, 3001 Leuven

Tel: 0478 59 50 28
E-mail: Jens.christiaens@summit-center.be

 

Medische validatie

Naast onze eigen kinesisten is er ook vanuit Volley Vlaanderen een verplichte medische validatie op 14 en 18 jaar. Alle info hierover vind je terug op hun webiste: https://volleyvlaanderen.be/medischevalidatie


Affiches

© website powered by Twizzit.com